nedelja, 19. april 2015

Ohrotov krožnik s kvinojo

Preprosto, okusno, zdravo in predvsem hitro pripravljeno celostno vegansko kosilo. Ohrovt je bogat z vitamini in minerali ter čudovito pocrklja telo z antioksidanti in razstrupljanjem. Kvinoja pa je bogata z beljakovinami in deluje nasitno.


Sestavine:
skodelica kvinoje
pol srednjega ohrovta
pol srednje bučke cukini
polovica skodelice sojinega mesa
2-3 jedilne žlice veganske omake za kuhanje ali 2-3 rezini veganskega sira
sojina omaka (namesto soli in za dodaten okus)
ščepec sušenih začimbnic - origano, majaron, rožmarin, bazilika
2 česna
1 srednja čebula
kokosova maščoba za kuhanje
1/2 dcl črnega ali rdečega vina

Priprava:
Najprej pristavimo lonec vrele vode in vanj vsujemo kvinojo - kvinoja se kuha malce dlje časa od drugih kaš, približno 15-20 minut; skuhana je, ko zrna postanejo prozorna in mehka. Medtem ko se kvinoja kuha, na drobno narežemo čebulo in česen in ju na kratko prepražimo na kokosovi maščobi za kuhanje (brez vonja). Ohrovt blanširamo in ga dodamo v ponev k česnu in čebuli. Vse skupaj na kratko prepražimo, toliko da česen in čebula dobita vonj. Prilijemo omako ali dodamo sir, začimbnice in sojino omako (ali sol). dodamo tudi na koščke narezano bučko. Prilijemo vino in dušimo približno 5 minut. Ko je kvinoja kuhana, jo dodamo v ponev in vse skupaj še dušimo približno 5 minut, da se okusi povežejo. Osebno imam raje hrustljavo zelenjavo kot preveč skuhano, zato raje manj časa kuham ali dušim, kot preveč.

In to je to, kot obljubljeno, preprosto in hitro, predvsem pa je zelo okusno. Pa dober tek. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar